Hoppa till innehåll

Torr & Uttorkad Hud

Torr hud är ett specifikt tillstånd som uppstår när talgkörtlarna är helt inaktiva eller den naturliga produktionen av talg är minimal. Uttorkad hud är vanligtvis bristen på fukt i stratum corneum. Även en fet hud kan uppleva epidermal uttorkning (yttorrhet), därför är uttorkning en brist på fukt och inte fett. Aktiviteten av talg kan fortfarande vara normal – eller till och med överaktiv – i en uttorkad hud.

Att förstå torr och uttorkad hud:

Torr hud: är brist på naturligt fett. Porerna på en torr hudtyp är normalt mycket mindre, huden är synligt flagnande och verkar matt. Torr hud kan vara genetisk, eller en reaktion på medicinering, som gör att talgkörteln blir inaktiv.

Uttorkad hud: har brist på fukt. Uttorkad hud är vanligtvis ett tillfälligt tillstånd. Detta tillstånd beskrivs ofta som torr under med en oljig yta. För att återställa den naturliga fuktbalansen i huden skulle den behöva fuktbindande ingredienser för att förhindra ytterligare transepidermal vattenförlust (TEWL), och för att återfukta huden inifrån genom att dricka tillräckligt med vatten. Bekymmer med uttorkad hud orsakas främst av yttre faktorer som exponering för sol, felaktig användning av hudvårdsprodukter, för kraftfulla behandlingar, bastubad och klimatförändringar.

Riktade lösningar:

Torr eller uttorkad hud har blivit en av de vanligaste utmaningarna, och därför har vi utvecklat flera effektiva produkter och behandlingar. För torra hudtyper rekommenderar vi produkter berikade med växtlipider som Marulaolja och vattenmelonfröolja. För uttorkade hudtillstånd rekommenderas fuktbindande ingredienser som Resurrection plantextrakt och hyaluronsyra för att förhindra transepidermal fuktförlust.

Rekommenderade produkter till en torr & uttorkad hud