Hoppa till innehåll

Känslig hud

Känsliga och sensibiliserade hudtyper och tillstånd har blivit en av de vanligaste hudproblemen bland människor idag. En känslig hudtyp är genetisk; medan sensibiliserad hud – även känd som reaktiv hud – är baserad på flera yttre faktorer.

Att förstå känslig och sensibiliserad hud

Känslig hud: har vanligtvis genetiskt ursprung och är benägen för rodnad med röda partier. För känslig hud kan minsta möjliga irritation eller provokation orsaka att huden blossar upp och blir röd. En reaktion kan orsakas av allergier, föroreningar, kemiska irriterande ämnen, sjukdom, extrema temperaturer och andra olämpliga miljöförhållanden. Högre histaminnivåerna i kroppen kan göra en känslig hud mer mottaglig för inflammatoriska tillstånd som psoriasis, rosacea och eksem. De synliga tecknen på känslig hud är hudkänslighet, dermatit, telangiektasier och synliga kärl.

Sensibiliserad hud: även känd som "reaktiv hud", är vanligtvis självinducerad. Sensibiliserad hud kan också uppstå från redan existerande tillstånd, som kan vara odiagnostiserade eller obehandlade hudproblem, såsom akne, rosacea, atopisk dermatit och allergier mot livsmedel som gluten och mejeriprodukter. Användningen av felaktiga hudvårdsprodukter och för kraftiga professionella ansiktsbehandlingar, medicin, kost och hormoner, är alla viktiga bidragande faktorer. När allergener kommer i kontakt med intolerant hud, avger kroppen ett fullständigt immunsvar och frigör antikroppar för att angripa det förstörande ämnet, vilket resulterar i synlig rodnad och känslighet i huden.

Riktade lösningar:

Att behandla en känslig eller sensibiliserad (reaktiv) hud handlar om aktiva ingredienser som fokuserar specifikt på att förebygga hudkänslighet, skydda den naturliga hydrolipidbarriären (syramantel), minska fria radikaler och återställa hudens naturliga hälsa. Med växtbaserade ingredienser som hudmikrober, extrakt av aloeblad, extrakt av centella asiatica, kamomill och många andra lugnande botaniska oljor kan vi framgångsrikt behandla och återställa hudens hälsosamma balans.

Rekommenderade produkter till en känslig hud