Hoppa till innehåll

För tidigt åldrad hud

För tidigt åldrande är det onaturliga, accelererade åldrandet av huden. Det kan dock både förebyggas och behandlas med professionella hudvårdsbehandlingar och rätt produkter hemma. Tecken på för tidigt åldrande av huden är fina linjer, miljöskador och en försämrad hydrolipidbarriär (det naturliga oljeskiktet på huden).

Förstå för tidigt åldrande hud:

De flesta av skadorna kanske inte är synliga i huden och kommer först att dyka upp i ett senare skede. Vanliga tecken på för tidigt åldrad hud är att huden kan verka torr eller uttorkad med enstaka utslag, kombinerat med hudkänslighet och en försämrad hydrolipidbarriär. Tidiga tecken på solskador och missfärgning av huden kan också vara synliga. För tidigt åldrande av huden kan inte tillskrivas bara en orsak; olika miljömässiga, hormonella och fysiologiska faktorer har en djupgående effekt på huden.

Men exponering för solens UVA-strålar orsakar mest skada. UVA-strålar tränger djupt in i huden och kallas ofta för "åldrande strålar". I höga doser kan dessa strålar orsaka mörka fläckar, pigmentering och påskynda åldrandeprocessen genom att skada det underliggande kollagenet. Detta gör även att huden ser fjällande, torr, rynkig och läderaktig ut med mörka fläckar. Andra bidragande faktorer är stress, sömnbrist, rökning, föroreningar, felaktig användning av hudvårdsprodukter med högt kemikalieinnehåll.

Riktade lösningar:

Genom att använda våra försäljningsprodukter samt gå på regelbundna ansiktsbehandlingar hos en professionella hudterapeut kan vi framgångsrikt rikta in oss på tecken på för tidigt åldrande och effektivt motverka alla tecken på för tidigt åldrande.

Våra Phyto-effective™-formulas har utvecklats med kraftfulla antioxidanter, vitaminer, peptider, hyaluronsyra och andra effektiva ingredienser, för att påskynda produktionen av kollagen och elastin och för att eliminera bildning av fria radikaler. Genom att använda effektiva och målmedvetna hudvårdsprodukter kan vi säkerställa att huden blir frisk och välmående.

Rekommenderade produkter till en för tidigt åldrad hud