Hoppa till innehåll

FAQ

Hur använder jag min ansiktskräm?

Läs mer

Är solskydd viktigt?

Läs mer

Vad är bra för torr hud?

Läs mer

Vad ska jag göra för att bli av med akne och fet hud?

Läs mer

Kan jag få bort rynkor och linjer?

Läs mer

Serum vs. Ansiktskräm: Vilket är bäst för din hud?

Läs mer

Vilken kost är bra för huden?

Läs mer

Hur använder jag min ansiktskräm?

Att ta hand om sin hud är en viktig del av den dagliga skönhetsrutinen, och rätt ansiktskräm kan göra underverk för din hud. Vi erbjuder en bred variation av ansiktskrämer som passar alla hudtyper och tillstånd. Våra produkter kan dessutom anpassas efter säsongen för att ge din hud precis vad den behöver, oavsett årstid.

1. Rengöring

Innan du applicerar din ansiktskräm är det viktigt att rengöra huden noggrant. Använd en mild rengöring som tar bort smuts, olja och smink utan att torka ut huden. Rengöring hjälper till att förbereda huden så att ansiktskrämen kan absorberas effektivt.

2. Val av rätt kräm

Välj en ansiktskräm som passar din hudtyp och aktuella hudtillstånd. Om du har torr hud, välj en rikare, mer fuktgivande kräm. För fet eller aknebenägen hud kan en lättare, oljefri formula vara bäst. Vi erbjuder specifika krämer för olika behov, som anti-aging, fuktgivande eller lugnande.

Är du osäker kring ditt hudtillstånd kan du titta igenom våra kategorier här.

3. Anpassning efter säsong

Våra ansiktskrämer kan anpassas efter säsongens krav. Under vintermånaderna kan din hud behöva extra fukt och skydd mot kyla, vår Phyto Barrier Shield erbjuder då allt du kan önska. Medan sommaren kräver lättare krämer med solskydd. Att justera din hudvårdsrutin efter årstidens växlingar kan hjälpa till att hålla huden i toppskick året runt.

4. Applicering

När du har valt rätt kräm, applicera en liten mängd på fingertopparna. Massera in krämen i ansiktet med mjuka, uppåtgående rörelser. Detta hjälper till att stimulera blodcirkulationen och säkerställer att produkten absorberas ordentligt.

5. Regelbundenhet

För att uppnå bästa resultat bör du använda din ansiktskräm morgon och kväll. Regelbunden användning hjälper till att bibehålla hudens fuktbalans, skydda mot yttre påfrestningar och förbättra hudens övergripande hälsa.

Med våra ansiktskrämer kan du anpassa din hudvård efter dina unika behov och årstidens skiftningar, för en strålande och välmående hud året runt.

Se våra ansiktskrämer här!

Är solskydd viktigt?

Att skydda sin hud mot solens skadliga strålar är en av de viktigaste åtgärderna man kan vidta för att bevara sin huds hälsa och ungdomlighet. Här är några anledningar till varför det är viktigt att alltid använda solskydd:

1. Skydd mot UV-strålning

Solen avger ultraviolett (UV) strålning som kan orsaka allvarliga skador på huden. UVB-strålar orsakar solbränna medan UVA-strålar tränger djupare in i huden och bidrar till för tidigt åldrande. Ett brett spektrum solskyddsmedel skyddar mot både UVA- och UVB-strålar och minskar risken för skador.

2. Förebygga hudcancer

Exponering för UV-strålning är den främsta orsaken till hudcancer. Genom att använda solskydd regelbundet kan du minska risken för att utveckla olika former av hudcancer, inklusive malignt melanom, som är den dödligaste formen av hudcancer.

3. Förebygga för tidigt åldrande

Solen är ansvarig för en stor del av hudens åldrande. UV-strålar bryter ner kollagen och elastin i huden, vilket leder till rynkor, slapp hud och pigmentfläckar. Genom att använda solskydd dagligen kan du bevara hudens elasticitet och jämna ton längre.

4. Skydd året runt

Solens skadliga strålar når oss inte bara under sommaren utan året runt, även på molniga dagar. Därför är det viktigt att använda solskydd varje dag, oavsett väder eller årstid, för att ge huden ett kontinuerligt skydd.

5. Förhindra solskador

Förutom att orsaka långsiktiga skador kan solen också orsaka omedelbara problem som solbränna och solutslag. Solskydd hjälper till att förhindra dessa obehagliga och potentiellt farliga hudreaktioner.

Att integrera solskydd i din dagliga hudvårdsrutin är ett enkelt men kraftfullt steg för att skydda din hud mot skadliga effekter av solens strålar. Genom att göra det kan du njuta av en hälsosammare och mer ungdomlig hud på lång sikt.

Vi erbjuder två effektiva och säkra solskydd som du kan lita på. Solar Defence Fluid SPF50 och SPF40 Sun Protection.

Vad är bra för torr hud?

Att hantera torr hud kan vara en utmaning, särskilt under vintermånaderna när luften är kall och torr. Men med rätt hudvårdsrutin och några enkla tips kan du hålla din hud mjuk, smidig och väl återfuktad året runt. Här är några effektiva hudvårdstips för att bekämpa torr hud:

1. Rengör försiktigt

Välj en mild, fuktgivande rengöring som inte torkar ut huden. Undvik produkter med starka tvålar eller alkohol, som kan avlägsna hudens naturliga oljor. Använd ljummet vatten istället för varmt, eftersom varmt vatten kan förvärra torrheten. Vi rekommenderar då Gentle Cleansing Milk.

2. Exfoliera regelbundet

Exfoliering avlägsnar döda hudceller som kan bygga upp och göra huden ännu torrare. Använd en mild exfolierande produkt 1-2 gånger i veckan för att hålla huden mjuk och förbättra absorptionen av fuktighetskräm. Var dock försiktig så att du inte överexfolierar, vilket kan skada huden. Vår Enzyme Face Buff gör peelingen enkel.

3. Återfukta omedelbart

Efter rengöring och exfoliering är det viktigt att återfukta huden direkt. Applicera en rik, fuktgivande kräm medan huden fortfarande är lite fuktig för att låsa in fukten. Sök efter produkter som innehåller ingredienser som hyaluronsyra, glycerin och ceramider, som är kända för sina återfuktande egenskaper.

Vår Phyto Rich Moisturer är en 24-timmars återfuktande räddare i nöden.

4. Använd ansiktsoljor

Ansiktsoljor kan vara ett utmärkt tillskott till din hudvårdsrutin, särskilt under torra perioder. Effektiva ansiktsoljor hjälper till att stärka hudens barriär och hålla fukten inne. Du kan applicera oljan direkt på huden eller blanda några droppar i din fuktighetskräm. Vår favorit Marula Face Oil rekommenderar vi varmt.

5. Skydda huden

Använd solskydd dagligen, även på vintern. UV-strålar kan skada huden och bidra till torrhet och för tidigt åldrande. Välj en fuktgivande solskyddsprodukt med minst SPF 40 och applicera den som sista steget i din morgonrutin.

6. Luftfuktare

Torr inomhusluft kan förvärra torr hud. Använd en luftfuktare i ditt hem, särskilt i sovrummet, för att hålla luftfuktigheten på en hälsosam nivå. Detta hjälper din hud att behålla sin naturliga fuktighet.

7. Drick mycket vatten

Håll huden återfuktad inifrån genom att dricka tillräckligt med vatten varje dag. Vatten hjälper till att hålla kroppens vävnader hydrerade och stödjer hudens elasticitet och mjukhet.

8. Undvik irriterande ämnen

Var noga med att undvika produkter som kan irritera huden, såsom parfymerade lotioner, hårda rengöringsmedel och alkoholbaserade toners. Välj istället hypoallergena och oparfymerade produkter som är speciellt utformade för känslig hud.

9. Fuktgivande masker

Använd en fuktgivande ansiktsmask en eller två gånger i veckan för att ge din hud en extra boost av fukt.

Läs om våra återfuktande masker här.

Genom att följa dessa tips kan du effektivt bekämpa torr hud och upprätthålla en frisk, mjuk och strålande hy. Anpassa din hudvårdsrutin efter dina specifika behov och var konsekvent med din behandling för bästa resultat.

Vad ska jag göra för att bli av med akne och fet hud?

Att hantera fet hud kan vara en utmaning, men med rätt produkter kan du uppnå en balanserad och hälsosam hy.

Vi erbjuder en rad produkter speciellt utformade för att bekämpa fet hud och dess tillhörande problem, som överflödig olja och utbrott. Här är några av produkterna från vårt sortiment för att hjälpa dig att hålla din hud i balans:

1. Facial Cleanser

En mild men effektiv rengöringsgel som tar bort smuts, olja och smink utan att torka ut huden. Denna rengöring hjälper till att kontrollera oljig glans och håller porerna rena.

2. Enzyme Face Buff

En exfolierande skrubb som använder enzymer för att skonsamt ta bort döda hudceller och förbättra hudens struktur. Regelbunden exfoliering kan hjälpa till att förhindra tilltäppta porer och minska utbrott.

3. Hydralite Moisturiser

En lätt fuktkräm som återfuktar huden utan att lämna en fet känsla. Den hjälper till att balansera hudens oljenivåer och ger en matt finish, vilket är perfekt för fet hud.

4. Phyto Flora Serum

Ett kraftfullt serum som innehåller naturliga extrakt för att lugna och balansera huden. Det hjälper till att minska inflammation och rodnad, vilket kan vara vanligt vid fet hud och akne.

5. Oily Skin Correction Gel

En specifik behandling för att kontrollera och minska överflödig olja. Denna gel verkar genom att reglera talgproduktionen och förhindra tilltäppta porer.

6. SPF 40 Sun Protection

Skydd mot solens skadliga strålar är viktigt för alla hudtyper, inklusive fet hud. Denna solskyddsmedel är lätt och oljefri, vilket gör den idealisk för daglig användning utan att täppa till porerna.

Kan jag få bort rynkor och linjer?

Rynkor och fina linjer är en naturlig del av åldringsprocessen, men med rätt hudvårdsrutin och produkter kan man minimera deras framträdande och förbättra hudens övergripande utseende.

Vi erbjuder en rad effektiva produkter som hjälper till att bekämpa tecken på åldrande och ger huden en ungdomligare glöd. Här är några rekommenderade produkter från vårt sortiment som kan hjälpa dig att bli av med rynkor och linjer:

1. Phyto Firming Neck Mask

Denna mask är speciellt utformad för den känsliga huden på halsen, som ofta visar tidiga tecken på åldrande. Den innehåller kraftfulla botaniska extrakt som hjälper till att strama upp och återfukta huden, vilket minskar synligheten av rynkor och fina linjer.

2. Phyto Rich Moisturiser

En rik fuktkräm som återfuktar huden på djupet och förbättrar dess elasticitet. Den är full av näringsrika ingredienser som hjälper till att fylla ut huden och reducera rynkor och linjer.

3. Instant Lifting Serum

Ett högkoncentrerat serum som arbetar för att lyfta och strama upp huden. Serumet innehåller kraftfulla peptider och antioxidanter som bekämpar fria radikaler och främjar kollagenproduktionen, vilket hjälper till att släta ut rynkor och linjer.

4. Revitalising Booster Gel

Denna gel är rik på hyaluronsyra och peptider, vilket ger huden intensiv återfuktning och förbättrar dess fasthet. Den stödjer kollagensyntesen och hjälper till att fylla ut fina linjer och rynkor.

5. Ultra Rich Skin Complex

En intensivt återfuktande kräm som är perfekt för torr och mogen hud. Den innehåller näringsrika oljor och extrakt som stärker hudens barriär och minskar synligheten av djupa rynkor.

6. Anti-Aging Gel

En lätt gel som snabbt absorberas av huden och levererar aktiva ingredienser som bekämpar ålderstecken. Den hjälper till att minska uppkomsten av rynkor och återställer hudens ungdomliga utseende.

Tips för att maximera resultatet

 • Konsistens är nyckeln: Använd dessa produkter regelbundet som en del av din dagliga hudvårdsrutin för bästa resultat.
 • Skydda huden mot solen: UV-strålar accelererar hudens åldrande. Använd alltid solskydd för att skydda din hud och förhindra nya rynkor.
 • Håll huden återfuktad: Torr hud kan göra rynkor mer framträdande. Använd fuktgivande produkter för att hålla huden mjuk och smidig.

Genom att integrera dessa produkter i din dagliga hudvårdsrutin kan du effektivt bekämpa rynkor och linjer, och upprätthålla en frisk, ungdomlig hy.

Serum vs. Ansiktskräm: Vilket är bäst för din hud?

När det gäller hudvård kan det vara förvirrande att veta vilken produkt som är bäst för din hud. Serum och ansiktskrämer är två vanliga komponenter i en hudvårdsrutin, men de tjänar olika syften och har unika fördelar.

Vad är Serum?

Serum är koncentrerade produkter som innehåller aktiva ingredienser för att rikta in sig på specifika hudproblem som rynkor, hyperpigmentering, känslig hud eller akne. De har en lättare konsistens som gör att de snabbt absorberas av huden och levererar aktiva ingredienser djupt in i hudlagren.

Fördelar med Serum
 1. Hög koncentration av aktiva ingredienser: Serum innehåller en hög koncentration av aktiva ingredienser, vilket gör dem mycket effektiva för att behandla specifika hudproblem.
 2. Snabb absorption: Serum har en lätt konsistens som snabbt absorberas av huden, vilket gör dem idealiska för lager-på-lager applicering i din hudvårdsrutin.
 3. Mångsidighet: Serum kan användas för att behandla en mängd olika hudproblem, från anti-aging till känslig hud.
RLäs mer om våra serum och boosters nedan:

Vad är Ansiktskräm?

Ansiktskräm är fuktighetsbevarande produkter som är utformade för att återfukta och skydda huden. De har en tjockare konsistens än serum och skapar en barriär på hudens yta för att förhindra fuktförlust och skydda mot yttre faktorer.

Fördelar med Ansiktskräm
 1. Intensiv återfuktning: Ansiktskrämer är utmärkta för att återfukta huden och förhindra torrhet.
 2. Skyddande barriär: De skapar en skyddande barriär som hjälper till att låsa in fukt och skydda huden mot miljöskador.
 3. Förbättrad hudstruktur: Regelbunden användning av ansiktskräm kan förbättra hudens struktur och göra den mjukare och smidigare.
Läs mer om våra återfuktande ansiktskrämer här:

Vilket är bäst för din hud?

Valet mellan serum och ansiktskräm beror på dina specifika behov. Om du har specifika hudproblem som du vill behandla, kan ett serum vara det bästa valet tack vare dess höga koncentration av aktiva ingredienser.

Å andra sidan, om du behöver intensiv återfuktning och skydd mot miljöskador, är en ansiktskräm ett bättre val.

För många är den bästa strategin att använda både serum och ansiktskräm i sin hudvårdsrutin. Applicera serum först för att rikta in dig på specifika hudproblem och följ upp med en ansiktskräm för att återfukta och skydda huden.

Vilken kost är bra för huden?

Att äta rätt är inte bara viktigt för din allmänna hälsa, utan det har också en stor inverkan på din huds utseende och hälsa. Rätt näring kan hjälpa dig att hålla huden frisk, ungdomlig och glödande. Här är några kosttips och livsmedel som är bra för huden:

1. Antioxidanter

Antioxidanter skyddar huden mot skador från fria radikaler, som kan orsaka förtida åldrande och hudproblem. Livsmedel rika på antioxidanter inkluderar:

 • Blåbär
 • Jordgubbar
 • Spenat
 • Nötter
 • Mörk choklad

2. Omega-3 fettsyror

Omega-3 fettsyror är viktiga för att upprätthålla hudens fuktbarriär och minska inflammation. Bra källor inkluderar:

 • Fet fisk (som lax, makrill och sardiner)
 • Chiafrön
 • Linfrön
 • Valnötter

3. Vitamin C

Vitamin C är nödvändigt för kollagenproduktionen, vilket hjälper till att hålla huden fast och elastisk. Livsmedel rika på vitamin C inkluderar:

 • Citrusfrukter (som apelsiner och grapefrukt)
 • Paprika
 • Broccoli
 • Jordgubbar
 • Kiwi

4. Vitamin E

Vitamin E är en kraftfull antioxidant som hjälper till att skydda huden från skador och hålla den återfuktad. Bra källor till vitamin E inkluderar:

 • Mandel
 • Spenat
 • Avokado
 • Solrosfrön

5. Zink

Zink spelar en viktig roll i hudens läkningsprocess och kan hjälpa till att bekämpa akne och andra hudproblem. Livsmedel rika på zink inkluderar:

 • Pumpafrön
 • Kikärtor
 • Nötter
 • Rött kött
 • Skaldjur

6. Vatten

Att hålla sig väl hydrerad är avgörande för att upprätthålla hudens fuktbalans och eliminera toxiner. Drick tillräckligt med vatten dagligen för att hålla huden klar och återfuktad.

Tips för en hudvänlig kost

 • Ät en regnbåge av färger: Färgglada frukter och grönsaker är rika på vitaminer och antioxidanter som är bra för huden.
 • Undvik bearbetade livsmedel: Socker, snabbmat och bearbetade livsmedel kan bidra till inflammation och hudproblem.
 • Inkludera hälsosamma fetter: Fetter från avokado, nötter och olivolja kan hjälpa till att hålla huden mjuk och smidig.
 • Minska saltintaget: För mycket salt kan leda till svullnad och puffighet i huden.

Genom att inkludera dessa näringsrika livsmedel och följa dessa tips i din kost, kan du förbättra hudens hälsa och utseende från insidan och ut.