Hoppa till innehåll

Hyperpigmenterad hud

Hyperpigmentering kan förklaras i tre olika kategorier; Solinducerad hyperpigmentering, hormonell obalans som melasma (vanligt efter graviditet) och postinflammatorisk hyperpigmentering (orsakas vanligtvis av akne).

ATT FÖRSTÅ HYPERPIGMENTERAD HUD:

Hyperpigmentering, eller missfärgning av huden, kan vara utmanande att behandla eftersom det finns flera triggers som påverkar detta tillstånd. Melanin – pigmentet som ansvarar för att ge huden sin färg – är orsaken till det bruna, fläckiga eller ojämna utseendet som finns för att skydda vår hud från skadlig UV-strålning.

Melanin produceras av melanocyter och ligger i det basala lagret av epidermis. Dessa celler ser ut som "bläckfiskliknande" tentakler som kallas dendriter som trycker melaningranulat till hudcellerna (keratinocyter) när de utsätts för UV-ljus. Melanocyternas huvudfunktion är att sprida UV-ljus, neutralisera fria radikaler, skydda hudcellsmembranet från oxidation och därför också skydda DNA från UV-skador.

Inom hudcellen är tyrosinas ett nyckelenzym som påverkar melaninsyntesen, minskningen av tyrosinase är det mest framträdande tillvägagångssättet för utvecklingen av melanogeneshämmare.

RIKTAD LÖSNINGAR:

Vi har utvecklat en mycket effektiv dubbelbehandlingsmetod med en kombination av innovativa ingredienser. Alfa Arbutin och Kojicsyra hämmar produktionen av melanin och johannesbrödextrakt minskar tyrosinasaktiviteten. Skin Brightening Gel innehåller även salicylsyra som exfolierar ner i porerna och Devils Claw-extrakt som effektivt minskar hudkänsligheten.

Rekommenderade produkter till en hyperpigmenterad hud